guifi.net Mallorca

Tota la informació del projecte guifi.net a l'illa de Mallorca

Micromecenatge per a la construcció d’un supernode a Sóller

bannersoller

Volem construir un punt de cobertura que doni accés a tot el poble de Sóller. És per això que hem recorregut als apadrinaments, altrament conegut com a campanya de micromecenatge, per assolir els doblers necessari: uns 350 €.

Per més detalls i per veure el pressupost complet de material necessari, visitau l’apadrinament a la pàgina de guifi.net a l’enllaç http://guifi.net/ca/node/81850

Però què és tot això de guifi.net?

Guifi.net és un projecte per construir una xarxa d’Internet pública, mancomunada i lliure als pobles i comarques. Això implica que la xarxa serveix per resoldre els problemes de la pròpia gent que la utilitza i que és propietat i responsabilitat de les mateixes persones que la utilitzen. La xarxa funciona instal·lant unes petites antenes WiFi especials als terrats de les cases i connectant-se als punts de cobertura més propers. La connexió a guifi.net és gratuïta i no requereix del pagament de quotes, ja que la xarxa pertany als mateixos que l’empram i el projecte no té ànim de lucre.

Un punt de cobertura o supernode és, de forma resumida, una instal·lació que fa de concentrador o hub on les persones que empren la xarxa s’hi connecten per tenir accés a guifi.net. També serveix per estendre la xarxa entre diferents comarques o pobles.

Consulta més informació a https://mallorca.guifi.net/quees.

Per què hauria de col·laborar amb guifi.net?

Per canviar les coses: De baix cap a dalt. La xarxa de telecomunicacions actual a l’Estat Espanyol pertany, gairebé en la seva totalitat, al gran ex-monopoli de les telecomunicacions. Internet, lluny dels valors de la neutralitat i respecte a les llibertats individuals amb els que s’havia creat, de cada vegada està més controlat pels Estats i per les grans corporacions. Guifi.net, per tant, pretén ser l’alternativa popular a aquesta manera de gestionar la xarxa: una alternativa que estigui al servei de la gent.

A nivell més pràctic, la xarxa de guifi.net permet el següent a particulars:

  • Accedir a Internet de forma gratuïta, mitjançant connexions que algunes persones cedeixen de forma altruista.
  • Si tenim dues cases podem unir-les com si fos amb un cable i emprar l’Internet d’una de les cases a l’altra.
  • Accedir a pàgines web, fitxers, càmeres IP, estacions meteorològiques etc.
  • Aplicacions de telefonia sobre IP.

I les empreses, associacions i administracions poden utilitzar-la pel mateix fi o bé:

  • Unir vàries seus de l’empresa, com si fos amb un cable, sense haver de contractar vàries línies en cada seu.
  • Oferir serveis sobre la xarxa: venda d’accés a Internet, centraletes de VeuIP, manteniment de la xarxa etc.

Objectiu

A Sóller volem construir un punt de cobertura a una finca al Pujol d’en Banya, que donarà accés a guifi.net a tota la Vall. Tot i que la connexió a la xarxa no requereix el pagament de quotes, el material té un cost, i per això hem iniciat una campanya d’apadrinament (micromecenatge) per assolir prop de 372,83€ sense que aquest muntatge depengui únicament dels promotors.

Recompenses

Vos demanam, per tant, la vostra ajuda econòmica. Si aportau tendreu recompenses! Primer de tot, el punt de cobertura serà també vostre i hi tendreu capacitat de decisió: és a dir, podreu instal·lar dispositius perquè arribin a les vostres cases i pugueu expandir la xarxa. A més a més, pels padrins que aporteu 30 euros o més vos enviarem una camiseta de guifi.net gratis fins a final d’existències (avisarem quan això passi!)

Qui som?

Som un grup d’usuaris i impulsors de la xarxa guifi.net a Mallorca. Entre d’altres coses, hem impulsat la creació de la xarxa de guifi.net a al poble Sóller i hem iniciat la de Manacor i Andratx. Així mateix, varis de nosaltres també participarem fa uns anys al muntatge de la xarxa a Palma. Hem assolit amb èxit el micromecenatge de la construcció d’un node a Alfàbia i aviat començarem amb la construcció.

Pots seguir-nos a Facebook a /mallorcaguifi, a Twitter amb @guifimca o a la nostra pàgina http://mallorca.guifi.net. També pots enviar-nos un mail a info@mallorca.guifi.net.

Com aportar?

Aquesta campanya d’apadrinament no és com els Verkamis habituals als que estam acostumats: Per aportar ingressau els doblers al compte següent: IBAN ES6720560004494218013070 (Caixa Colonya). Com a concepte posau el text “AP Sóller” seguit del vostre nom o el vostre àlias. Per les recompenses, enviau-nos un correu indicant-nos les vostres dades (nom, direcció i talla de camiseta) a info@mallorca.guifi.net o bé telefonau al 661 587 445 (Joan).

Salutacions i gràcies!

Grup promotor de guifi.net a Mallorca

info@mallorca.guifi.net

https://mallorca.guifi.net

 

Updated: 05/06/2017 — 16:22
guifi.net Mallorca © 2014 Frontier Theme