guifi.net Mallorca

Tota la informació del projecte guifi.net a l'illa de Mallorca

Reunió amb la Direcció General de Desenvolupament Tecnològic i amb l’Ajuntament d’Inca

Aprofitant la vinguda del president de la Fundació Guifi.net, Ramon Roca, avui hem tengut una trobada amb la Direcció General de Desenvolupament Tecnològic amb Benjamí Villoslada (Director General) i Toni Vaquer (Cap de Servei de Telecomunicacions). En aquesta trobada, s’ha posat sobre la taula la inquietud i l’oportunitat d’impulsar desplegaments d’infraestructures de fibra òptica mitjançant el model de Comuns davant del model privatiu, i s’ha posat sobre la taula la creació d’un Punt Neutre a les Balears.

Per altra banda, hem mantingut també una reunió amb l’Ajuntament d’Inca per poder tancar els convenis entre la Fundació Guifi.net i aquesta institució. En aquesta reunió hi han assistit el batle Virgilio Moreno, el regidor de noves tecnologies Biel Frontera, en Ramon Roca per part de la Fundació i en Joan Arbona per part de l’associació Guifi.net a Mallorca. L’objectiu era dur a terme també desplegaments d’infraestructures de fibra i de ràdio amb el model de comuns al municipi.

Tot això, emmarcat dins l’objectiu estratègic de la Unió Europea d’assolir, a partir de l’any 2020, la plena cobertura de fibra òptica a preus competitius arreu del territori, comptant zones rurals.

L’objectiu de desplegar xarxa de Comuns és, en definitiva, el d’enfortir i impulsar el desenvolupament de les petites empreses locals per tal de fer-les més competitives davant els gegants del mercat i evitar, així, l’especulació en les xarxes de telecomunicacions.

CbbBU9XUcAANaSc IMG_20160217_122555

Updated: 05/06/2017 — 16:22
guifi.net Mallorca © 2014 Frontier Theme