guifi.net Mallorca

Tota la informació del projecte guifi.net a l'illa de Mallorca

VÍDEO: Xerrada sobre Guifi.net de Ramon Roca a Palma

El passat dimecres 17 de febrer realitzàrem una presentació a Can Alcover amb Ramon Roca, president de la Fundació Guifi.net, que explicà la iniciativa de la xarxa de Comuns i com pot beneficiar a empreses, particulars i administracions.

En la xerrada, Ramon Roca explicà el concepte de la xarxa de comuns i posà èmfasi en la cooperació entre voluntaris i operadors locals per tal de ser més competitius mitjançant el model de negoci que proposa Guifi.net, tot amb la col·laboració de les administracions públiques tant locals com autonòmiques i entenent el projecte com a una iniciativa d’economia col·laborativa.

421904338_28466Roca parlà, també, del volum de trànsit que mou Guifi.net, molt similar als dels operadors més grans. Tot això és possible gràcies a que la Fundació Guifi.net, com a proveïdor d’Internet, té accés al punt neutre de Catalunya (CATNIX), des d’on distribueix l’accés a Internet entre els petits operadors. Aquests, sufraguen el cost del punt neutre i de la resta de la infraestructura conjuntament, el que els permet abaratir costos i ser més competitius.

Vídeo de la xerrada:

Updated: 05/06/2017 — 16:22
guifi.net Mallorca © 2014 Frontier Theme